Članak

S KCUS-a za NAP: Konkurs za 50 specijalizacija, ne komentarišemo priču o smjeni Gavrankapetanovića

Ukoliko dođe do smjene dr. Gavrankapetanović, bit će jedan od desetak profesora koji su napustili Klinički centar u Sarajevu nakon dolaska dr. Sebije Izetbegović na poziciju menadžerice KCUS-a u janua

Izvor agencije Patria rekao je da će menadžment KCUS-a raspravljati o smjeni šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju dr. Ismeta Gavrankapetanovića. Nije mogao govoriti o razlozima te smjene, ali je dodao da se o tome govori otvoreno.

Na pitanje da li su takve informacije tačne i koji su razlozi smjene dr. Gavrankapetanovića, s KCUS su odgovorili: „Bavimo se napretkom KCUS-a. Raspisujemo konkurs za 50 specijalizacija. Ne komentarišemo tračeve“.

Dr. Gavrankapetanović također nije želio komentarisati ovu informaciju za medije. On je za agenciju Patria kratko rekao da ga zanima isključivo hirurgija, ali ne i političke odluke koje bi mogle dovesti do njegove eventualne smjene sa Ortopedije.

Dr. Ismet Gavrankapetanović završio je Medicinski fakultet u Sarajevu 1986. Doktorsku tezu odbranio je 1998. godine. Jedan je od vodećih evropskih ortopeda. Član je brojnih domaćih i međunarodnih ljekarskih asocijacija, među njima i Američke akademije ortopedskih hirurga, član je Kraljevskog koledža hirurga iz Londona, Britanske ortopedske asocijacije, Evropskog udruženja sportske traumatologije, hirurgija koljena i artroskopija, član je Britanskog udruženja hirurga lakta i ramena...

Ukoliko dođe do smjene dr. Gavrankapetanović sa pozicije šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju, bit će jedan od desetak profesora koji su napustili Klinički centar u Sarajevu nakon dolaska dr. Sebije Izetbegović na poziciju menadžerice najveće zdravstvene ustanove u BiH u januaru 2016. godine.

#BiH