Članak

Iz štampe izašla Patrijina publikacija „Mišljenja i intervjui“

U fokusu novinara i kolumnista bili su politički odnosi unutar Bosne i Hercegovine, kao i odnosi zemalja regiona prema Bosni i Hercegovini, prije svega Srbije i Hrvatske, te odnosi velikih sila prema

SARAJEVO, (Patria) - Iz štampe su izašli dijelovi intervjua i kolumni objavljeni na portalu Novinske agencije Patria od kraja 2014. do početka 2018. godine.

U fokusu novinara i kolumnista bili su politički odnosi unutar Bosne i Hercegovine, kao i odnosi zemalja regiona prema Bosni i Hercegovini, prije svega Srbije i Hrvatske, te odnosi velikih sila prema dešavanjima u zemlji.

U ovoj publikaciji nije protežirana niti jedna politička partija.

U moru medija i haotičnom javnom mnijenju Patria je pokušala pomoći ljudima da razumiju i dobiju potpuniju sliku političkih zbivanja u Bosni i Hercegovini i regionu.

Tekstovi objavljeni u knjizi „Mišljenja i intervjui“ su prenošeni i u brojnim drugim medijima, a autori vrlo često citirani.

Publikacija će biti dostavljena, besplatno, funkcionerima izvršne i zakonodavne vlasti u BiH. Cilj je dati doprinos da aktuelne vlasti, ali i opozicione partije shvate da moraju uložiti maksimalne napore kako bi se u zemlji vladavina prava izdigla iznad partijskih interesa.

Jedan od recenzenata knjige, profesor Goran Kovačević je napisao da „upravo u ovoj monografiji možete pročitati historiju Bosne i Hercegovine u malom, pročitati o društvenim problemima, općenito razumjeti šta znači živjeti u Bosni i Hercegovini i kakvi to ljudi žive tu.“

Knjiga će biti dostupna i u PDF formatu, koja će se besplatno moći preuzeti sa web stranice nap.ba.

#BiH