Članak

Atmosferski pritisak previsok, očekuju se obilnije padavine

Nestabilne vremenske prilike očekuju se i danas, a na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda izdato je upozorenje u kojem se navodi da se očekuju obilne padavine i porast vodostaja, prenosi nov

Nestabilne vremenske prilike očekuju se i danas, a na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda izdato je upozorenje u kojem se navodi da se očekuju obilne padavine i porast vodostaja, prenosi novinska agencija Patria. Također meteorolozi upozoravaju na atmosferski pritisak koji danas u Sarajevu iznosi 937 milibara i  za pet milibara je niži od normalnog i sporo opada. 

I sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima uglavnom u Bosni.

- Poslijepodne je moguća i grmljavina. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 8 do 14, a najviša dnevna temperatura od 15 do 21 stepeni – kažu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

I u manjem bh. entitetu izdato je upozorenje za oprez, jer vodostaji Save, Vrbasa i Une su u stalnom porastu. Prema prognozama u skorije vrijeme se neočekuje stabilizacija vremena, pa stoga se i izdaje upozorenje.

#BiH