Članak

Oglasio se i Mašić: Direktor RAK-a mora biti stručan, a ne Srbin iz RS-a

Ne smiruju se tenzije oko izbora direktora Regulatrone agnecije za komunikacije (RAK) posebno nakon tvrdnji iz manjeg bh. entiteta da ova pozicija pripada nekom iz RS-a, piše novinska agencija Patria.

Ne smiruju se tenzije oko izbora direktora Regulatrone agnecije za komunikacije (RAK) posebno nakon tvrdnji iz manjeg bh. entiteta da ova pozicija pripada nekom iz RS-a, piše novinska agencija Patria. Nedavno je za NAP Damir Hadžić, ministra prometa i komunikacija kategorično kazao da na ovu važnu funkciju treba biti izabran najkvalifikovaniji čovjek pri tome potcrtavši da ova pozicija nije rezervirana niti za jednog predstavnika nekog naroda.

Međutim i nakon ovakve izjave Hadžića politički predstavnici RS-a ostali su pri cvom stavu da je ova funkcija za nekog iz RS-a. Ovakva priča najglasnije dolazi iz SNSD-a, pa je tako Lazar Prodanović, poslanik u Predstavničkom domu PSBiH kazao „da će direktor RAK-a biti Srbin iz RS-a“.

Ovaj put na ove trdnje regirao je ministra obrazovanja FBiH Damir Mašić napisavši na svom Twitter profilu „a, šta bi falilo da bude najstručnija i najkompetentnija osoba bez obzira ko je“.

Inače, novi direktor Regulatorne agnecije za komunikacije bit će izabran u prvoj polovini maja, nakon žalbenih procedura, a u utrci za ovu poziciju su Kemal Husejnović, Milan Trivić, Gordana Čuković Trapara, Vladimir Marčeta, Mladen Mrkaja, Siniša Petrović, Srđan Rajčević i Radenko Udovičić.

 

#BiH