Članak

Osmanović: Meni nisu vjerovali, a sada ja sumnjam u Sarajlićeve riječi

Adil Osmanović, potpredsjednik SDA kazao je da izražava sumnju u izjavu Asima Sarajlića koji je kazao da je predsjednik SDA Sulejman Tihić odobrio smjenu Bakira Alispahića iz Kadrovske komisije.

Adil Osmanović, potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria kazao je da izražava sumnju u izjavu Asima Sarajlića, potpredsjednika SDA koji je kazao da je predsjednik SDA Sulejman Tihić odobrio smjenu Bakira Alispahića iz Kadrovske komisije SDA. On je potvrdio za NAP da ga je predsjednik Tihić nazvao u srijedu i rekao kada je u pitanju Kadrovska komisija i eventualne inicijative za promjenu da to ne treba raditi.

- Ja sam to prenio na sjednici Predsjedništva stranke. Obzirom da oni članovi Predsjedništva stranke koji su glasali za smjenu Bakira Alispahića su izrazili sumnju,  po svoj prilici, u taj moj razgovor, prema tome ne vidim ni ja razloga da bih povjerovao bilo kome da je predsjednik Tihić dao saglasnost na tu smjenu – kazao je Osmanović za NAP.

On smatra da se nije trebalo i nije smjelo ići u jednu takvu ozbiljnu odluku prije nego se dobije stav predsjednika Tihića, a ne tražiti naknadno.

- Ja sam rekao da je mene prije sjednice zvao predsjednik Tihić i rekao da to ne treba raditi, sad naknadno nešto tražiti i uvjeravati nekoga da je to predsjednik Tihić rekao ja izražavam sumnju u to – naglasio je Osmanović.

 

#BiH