Članak

Delegati Doma naroda definitivno neće razmatrati Zakon o prebivalištu

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na sjednici u utorak 29. aprila definitivno neće razmatrati Zakon o prebivalištu i boravištu BiH.

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na sjednici u utorak 29. aprila definitivno neće razmatrati Zakon o prebivalištu i boravištu BiH, s obzirom da se nije uspjela postići saglasnost Kolegija Doma naroda oko prijedloga zaključka u vezi sa ovim zakonom. Tako na izmijenjenom dnevnom redu ove sjednice nema ove tačke, piše novinska agencija Patria.

Saglasnost oko zaključka nije se mogla postići s obzirom da Sulejma Tihić nije mogao prisustvovati sjednici Kolegija, a nisu se stekli ni uslovi da Staša Košarac i Dragan Čović otputuju kod Tihića kako bi pokušali riješiti ovaj problem.

Inače, delegati će razmatrati zahtjev delegata Borjane Krišto, Dragana Čovića, Martina Raguža, Krunoslava Vrdoljaka i Stjepana Krešića za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine po hitom postupku. Pred delegatima će se naći i Inicijativa za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH tačnije smjena ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, koju su inicirali delegati iz Kluba bošnjačkog naroda: Halid Genjac, Sulejman Tihić i Nermina Kapetanović.

#BiH