Članak

Mujdža: Dobro je što smo izbjegli Srbiju i Hrvatsku

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Mensur Mujdža u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) rekao je kako je više nego zadovoljan sa kvalifikacionom grupom koju je BiH dobila u žrijebu za Evropsk

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Mensur Mujdža u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) rekao je kako je više nego zadovoljan sa kvalifikacionom grupom koju je naša zemlja dobila u žrijebu za Evropsko prvenstvo u nogometu koje će se 2016. godine održati u Francuskoj.

- Mislim da smo birali svojom rukom koga želimo u grupi, ne bi izabrali ovako povoljne protivnike – rekao je Mujdža. On je dodao da mu je drago da smo izbjegli naše susjede Srbiju i Hrvatsku, jer se tu, po nepisanom pravilu, uvijek dešavaju i najveći problemi.

- Ne treba se unaprijed radovati. Svakog protivnika treba shvatiti ozbiljno. Ali, siguran sam da, ako budemo pametni, možemo izboriti plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj - kaže Mujdža.

U Palati Des Congres Acropolis u Nici upravo su izvučene grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u nogometu koje će se 2016. godine održati u Francuskoj.

Reprezentacija BiH, koja je bila jedan od nositelja, igrat će u grupi B, odlučio je žrijeb, a protivnici će nam biti Andora, Kipar, Wales, Izrael, Belgija. 

 

#Sport