Članak

Nove investicije u Centru Safet Zajko, bolji i ljepši nakon korone

Radi se zatvoreni restoran i dječija igraonica

Tmuran i radni dan u Sarajevu. U Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" nema puno posjetilaca. Svoje je učinila i korona, ali u menadžmentu preduzeća Lokom koje gazduje centrom ne manjka pozitivne energije.

-    Mi se trudimo da u ovim teškim vremenima ostanemo prostor gdje se naši sugrađani, a posebno najmlađi mogu opustiti i zabaviti. Pridržavamo se svih epidemioloških mjera i nismo smanjivali broj radnika iako je posebno u dijelu ugostiteljstva posao opao. Posjetilaca ima čim je lijepo vrijeme, a nisu zaustavljeni ni trenažni procesi. Centar živi iako je korona, rekao nam je direktor Lokoma Edin Čano.

Radno je skoro u svakom dijelu Centra Safet Zajko. U toku su radovi na dva projekta čija vrijednost se procjenjuje na približno 400.000 KM. Projekti se provode u saradnji sa Općinom Novi Grad s tim da se većinskim dijelom finansiraju iz vlastitih sredstava preduzeća.

-    Cilj nam je produžiti sezonu u Centru. Radimo restoran koji će imati zatvorenu baštu koju do sada nismo imali. U toku su i radovi na pripremi zatvorene dječije igraonice koja će imati oko 450 kvadratnih metara korisnog prostora. Vjerujem da će ovo biti ugodno iznenađenje za naše korisnike, rekao je Čano.

U toku je sređivanje igrališta i zelenih površina. Pozitivna energija i dobra atmosfera se osjete na svakom koraku. Zaposleni cijene opredjeljenje menadžmenta da uprkos krizi ne smanjuje broj radnika. Nikome nije teško ništa, pa ćete vidjeti konobara kako vozi dječiji vozić kroz Centar. Svi su spremni uhvatiti se alata kako bi spremno dočekali period ukidanja zabrana i povratak normalnog načina života.

Uporedo s ovim u Lokomu nisu zanemarili ni svoje druge aktivnosti, a posebno je dinamično u poljoprivrednom sektoru gdje su već prispjele prve organske kulture koje idu na tržnicu.

#BiH #Sarajevo #Investicije #Koronavirus #CentarSafetZajko #EdinČano