Članak

Da je gorjela austrijska zastava, da li bi onda bio državni udar?

Baš me interesuje kakav bi stav bio gospodina Incka da je kojim slučajem, umjesto bosanskohercegovačke, gorjela zastava Austrije – rekao je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Ale Hošić, predsjednik

Baš me interesuje kakav bi stav bio gospodina Incka da je kojim slučajem, umjesto bosanskohercegovačke, gorjela zastava Austrije – rekao je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Ale Hošić, predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida Federacije BiH.

Hošićev komentar uslijedio je nakon što je Valentin Incko, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH kazao da paljenje zgrada institucija vlasti tokom protesta građana u FBiH nije bio državni udar, iako to brojne političke stranke u zemlji tako žele predstaviti.

- Ne slažem se s gospodinom Inckom. Sasvim je jasno da je prvog petka tokom demonstracija u Sarajevu počinjen terorizam s elementima državnog udara. Napadnuta je zastava - simbol državnosti zemlje. Pretpostavljam da, ovo što se desilo u BiH da se kojim slučajem desilo u bilo kojoj evropskoj zemlji, isti dan bi se proglasio državni udar – kaže Hošić. On je dodao da inicijativu građana za promjenama podržava, ali da je paljenje i uništavanje državne imovine, njemu kao patrioti ove zemlje jako teško palo.

#BiH