Članak

Tokom protesta u Sarajevu međunarodna zajednica se ponijela licemjerno

Da su napadnuta državna obilježja bilo koje druge države, do sada bi imali detaljne izvještaje o tome ko je to učinio, i ko je to naručio. Nažalost, kada je u pitanju BiH, priča se pokušava odvući u n

Salko Sokolović, član Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH rekao je za bh. novinsku agenciju Patria da su licemjerne izjave Valentina Incka, visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, kada je rekao da tokom protesta u Sarajevu i drugim gradovima u BiH nije bilo udara na državu.

Također, Sokolović je rekao da se rasvjetljavanje počinitelja i nalogodavaca napada i uništavanje državnih simbola 7. februara u Sarajevu, odvija jako sporo, te da ministar sigurnosti Fahrudin Radončić i njemu potčinjeni, građanima što prije moraju podnijeti izvještaj o dešavanjima tokom prvih dana demonstracija.

- Da su napadnuta državna obilježja bilo koje druge države, do sada bi imali detaljne izvještaje o tome ko je to učinio, i ko je to naručio. Nažalost, kada je u pitanju BiH, priča se pokušava odvući u nekom drugom pravcu – rekao je Sokolović za NAP.

Sokolović kaže da je bunt građana u BiH opravdan, i da je on proistekao iz loše socijalne situacije u zemlji, ali da je to nezadovoljstvo građana neko pokušao iskoristiti u druge ciljeve.

- Apsolutno treba razdvojiti opravdane proteste ljudi zbog socijalne situacije, i ovaj detalj napada na državu – rekao je Sokolović još jednom potcrtavajući da je javnost već morala znati ko je uključen u procese napada na državu, ko je organizator napada i ko je nalogodavac tih dešavanja.

#BiH