Članak

Selimović: Nisam ja prijavio Zubca

Himzo Selimović, direktor u ostavci Direkcije za koordinaciju policijskih tijela prisustvovao je današnjoj sjednici PD PSBiH zajedno s direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije Almirom Džuvom. Došli

Himzo Selimović, direktor u ostavci Direkcije za koordinaciju policijskih tijela prisustvovao je današnjoj sjednici PD PSBiH zajedno s direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije Almirom Džuvom. Došli su na poziv predsjedavajućeg ovog doma Milorada Živkovića (SNSD). Kako javlja naš reporter, njih dvojica napustili su sjednicu.

Selimović je na pitanje novinara da li je on podnio prijavu Tužilaštvu BiH protiv Gorana Zubca direktora SIPA-e, to demantirao kazavši da on nije podnio nikakvu prijavu protiv bilo koga.
On je dalje kazao da je od Zubca zatražio da djeluje u momentu kada je 7. februara situacija eskalirala i kada je zapaljeno Predsjedništvo BiH i zgrade Vlade KS i Općine Centar.

- Tokom najekstremnijeg djelovanja pojedinaca i grupa zatražio sam pomoć, kada su bili ugroženi životi ljudi i kada su zapaljene zgrade koktelima - kazao je Selimović ne želeći ponoviti novinaru Patrie kakav je odgovor dobio od Zubca.
- To sam već rekao i ne bih da ponavljam - kazao je Selimović

On je također napomenuo da je bio u kontaktu s MUP-om KS koje je bilo sve vrijeme u kontaktu s FUP-om.

- Oni imaju sporazum o zajedničkom djelovanju u ovakvim slučajevima. Nadležnost za javne skupove, javni red i mir je u nadležnosti kantonalne policije, a vidjeli ste da su oni bili angažovani u punom kapacitetu - dodao je Selimović.

#BiH