Članak

"BH Pošta" u opremanje kadrovskog stana uložila 50.000KM

Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić zatražio je od Nadzornog odbora „BH Pošte“ da provjeri investiciju u adaptaciju stana u samom centru Sarajeva, saznaje bh. novinska agencija Pat

Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić zatražio je od Nadzornog odbora „BH Pošte“ da provjeri investiciju rukovodstva ove kompanije u adaptaciju stana u samom centru Sarajeva, zbog mogućih zloupotreba saznaje bh. novinska agencija Patria (NAP).

Bijedić je naime početkom godine dobio anonimnu predstavku koja je, između ostalog poslana i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, u kojem se direktor „BH Pošte“ Mujo Butković optužuje da je u obnovu stana u vlasništu državne firme u ulici Maka Dizdara u Sarajevu uložio oko 100.000 maraka.

Međutim, prema dokumentaciji koju je dobila agencija NAP, Butković je u odgovoru Bijediću pojasnio da je u obnovu stana uloženo 50.000 KM, a ne 100.000 KM koliko se navodi u anonimnoj prijavi.

Direktor „BH Pošte“ je potvrdio da je donesena odluka da se adaptira službeni stan koji bi se koristio, kako je navedeno u odgovoru Bijediću „radi povremenog ili privremenog smještaja zaposlenika koji za to imaju potrebu“. Butković je pojasnio da je stan od ranije bio u vlasništu ove firme, a da takvu praksu kadrovskih stanova imaju i druge državne firme.

Kako je pojašnjeno, u stan je na koncu uloženo tačno 47.127 KM, a sve je urađeno u skladu sa zakonom i tenderskom procedurom.

Sam ministar Bijedić je u dopisu, također, konstatirao kako je analizirao dostavljeni materijal te kako smatra da je odluka donesena u skadu sa ovlaštenjima uprave. 

#BiH