Članak

Britancu koji živi u BiH dovoze stvari putem dugim 5.500 kilometara

Britanac koji živi u Bosni i Hercegovini angažirao je kompaniju za selidbu „Focus Removals“ da mu iz grada Hartlepula na sjeveru Engleske doveze stvari, kopnenim putem dugim više od 5.500 kilometara,

Britanac koji živi u Bosni i Hercegovini angažirao je kompaniju za selidbu „Focus Removals“ da mu iz grada Hartlepula na sjeveru Engleske doveze stvari, kopnenim putem dugim više od 5.500 kilometara, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

Kako javljaju lokalni mediji, vlasnici kompanije Li Kaldvel i Piter Krou odlučili su prihvatiti taj posao, te ističu kao im je to najveći ugovor u karijeri. Sljedeći mjesec oni će dostaviti namještaj iz skladišne jedinice u Sjevernom Velsu u BiH, a naručilac je Piterov bivši kolega iz britanske vojske koji je bio stacioniran kao pripadnik međunarodnih snaga, ali se oženio Bosankom i trenutno živi u Bosni i Hercegovini.

- Kada je čuo za biznis koji sam pokrenuo kontaktirao me i zatražio od mene da njegove stvari preselim tamo. Iako je put skup i trajat će pet dana, pristao sam na ugovor, jer sve ove stvari za njega imaju sentimentalnu vrijednost. U Bosni sam bio 2006. godine i radujem se što ću ponovo posjetiti ovu državu – kazao je Piter.

#BiH