Članak

Gradovi sve prazniji: Građani putuju i slave uprkos vremenskim neprilikama

Glavni grad Bosne i Hercegovine Sarajevo od poslijepodnevnih sati se polako prazni. Na glavnim ulicama sve manje je šetača, a većina građana već se poslije poslovnih obaveza uputila ka vikedicama i Ja

Glavni grad Bosne i Hercegovine Sarajevo od poslijepodnevnih sati se polako prazni. Na glavnim ulicama sve manje je šetača, a većina građana već se poslije poslovnih obaveza uputila ka vikendicama i Jadranskom moru gdje će dočekati prvomajske praznike, piše novinska agencija Patria.

Kako javljaju iz Granične policije BiH najfrekventniji granični prijelaz bit će Doljani te su izdali saopćenje u kojem navode da preporučuju građanima koji putuju prema Dubrovačkoj regiji korištenje graničnih prijelaza Čepikuće (Ravno-Slano) i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuju se granični prijelazi Zvirići (do kojeg se dolazi ulaskom u Čapljinu i skretanjem na kružnom toku desno), zatim Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje. 

Sudeći prema polupraznim ulicama Sarajeva, ali i ostalih većih gradova u BiH građanima očito nisu smetale vremenske neprilike da putuju i proslave prvomajske praznike.

Inače, prema najavama meteorologa u Bosni i Hercegovini sutra se očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

- Vjetar će biti slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 8 do 14, a najviša dnevna temperatura 15 do 21 stepen – kažu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

#BiH