Članak

Lagumdžija ohrabren najavom novog pristupa EU

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija razgovarao je u Sarajevu sa ambasadorima zemalja članica Organizacije islamske saradnje (O

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine  Zlatko Lagumdžija razgovarao je u Sarajevu sa ambasadorima zemalja članica Organizacije islamske saradnje (OIC) u BiH.

Teme sastanka bila su aktuelna zbivanja u našoj zemlji sa posebnim osvrtom na proteste građana i novi pristup Evropske unije za zemlje uključene u proces proširenja i mogućnosti za produbljivanja saradnje Bosne i Hercegovine i zemalja članica OIC-a.

Sastanku su prisustvovali ambasador Kraljevine Saudijske Arabije Eid Mohammed A. Althakafi, ambasador Države Palestine Khaled Alattrash, ambasador Islamske Republike Pakistan Syed Khalid Amir Jaffery, ambasador Republike Turske Ahmet Yildiz, ambasador Republike Indonezije Subijaksono Sujono, ambasador Islamske Republike Iran Seyed Hossein Rajabi, ambasador Države Kuvajt Nasser Riden Thamer Almotairi, ambasador Arapske Republike Egipat Yasser Sayed Mahmoud Elatawi, ambasador Libije Arebi S. A. Halloudi, otpravnik poslova Ambasade Države Katar Jassim Al-Hamadi, ministar-savjetnik u Ambasadi Malezije Mohamed Hussain Abu Bakar, te predstavnik Ureda Ambasade Republike Azerbejdžan Yusif Vazirov.

Lagumdžija je ocijenio da je iskazano nezadovoljstvo građana opravdano, te da političari više nego ikada trebaju pažljivo slušati šta im građani poručuju i unutar institucija BiH na svim nivoima djelovati u pravcu rješavanja njihovih zahtjeva.

Izrazio je nadu da će političke stranke opravdane zahtjeve građana što prije provesti u život usvajanjem potrebnih zakona i mjera. Lagumdžija je istaknuo da ga ohrabruje najava novog pristupa Evropske unije prema zemljama uključenim u proces proširenja koji će se ogledati u ključnim ekonomskim i socijalnim reformama. 

#BiH