Članak

Vilić i Panso: Gorući problem odlazak stranih ratnika na krizna žarišta

Sagovornici su naglasili važnost projekta IPA 2013 ''Borba protiv organizovanog kriminala: međunarodna saradnja u krivičnom pravosuđu'', koji vodi Italija za zemlje Zapadnog Balkana

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić učestvuje na Konferenciji šefova policija iz regije Balkana "Foro di Roma" u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Italije (predsjedavajuće u Vijeću Evrope), prenosi bh. novinska agencija Patria. 

Tema konferencije je jačanje saradnje na Balkanu u borbi protiv organizovanog kriminala i ilegalnih migracija sa posebnim naglaskom na vezu i partnerstvo Evropske unije i balkanskih zemalja.

Tokom Konferencije direktor Vilić i direktor italijanske policije Alessandro Pansa su održali bilateralni sastanak, kojom prilikom su razgovarali o temama kako regionalne tako i globalne sigurnosti, posebno po pitanjima odlaska stranih ratnika na krizna žarišta širom svijeta kao i ilegalnih migracija.

Sagovornici su naglasili važnost projekta IPA 2013 ''Borba protiv organizovanog kriminala: međunarodna saradnja u krivičnom pravosuđu'', koji vodi Italija za zemlje Zapadnog Balkana. Dogovoreni su i radni sastanci i posjete, koji će se održati u narednom periodu u cilju konkretizacije predloženih aktivnosti.

#BiH