Članak

Bošnjaci u RS znaju šta je Dan nezavisnosti

U manjem bh. entitetu Republici Srpskoj zvanična vlast ne priznaje 1. mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, ali Bošnjaci povratnici u RS kao i svake godine i ove će obilježiti ovaj praznik, odnos

 

U manjem bh. entitetu Republici Srpskoj zvanična vlast ne priznaje 1. mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, ali Bošnjaci povratnici u RS kao i svake godine i ove će obilježiti ovaj praznik, odnosno dan kada je BiH postala nezavisna i samostalna.

Ramiz Salkić, potpredsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske i član Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) kazao je da će se na više mjesta u ovom entitetu obilježiti 1. mart - Dan nezavisnosti.

- Pripređuju se akademije, tribine i skupovi i obilježava se Dan nezavisnosti bez obzira što to oficijelna politika i oficijelna vlast ne prihvata i ne podržava. To će tako biti i ove godine. Na svim šehidskim mezarjima u RS-u gdje su formirana sigurno će biti obilježavanje i bit će polaganje cvijeća i odavanje počasti onima koji su branili BiH – kazao je Salkić.

On je dalje dodao da zna za nekoliko tribina koje će biti održane u Kozarcu, Janji i drugim mjestima.

- Bošnjaci znaju šta je Dan nezavisnosti BiH bez obzira što im se to pokušava izbiti iz sjećanja – dodao je Salkić.

#BiH