Članak

BiH šalje 33 projekta u Katar

Zlatko Lagumdžija, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine sastao se danas u Sarajevu s ministrom vanjskih poslova Države Katar Khalidom Bin Mohammed

Zlatko Lagumdžija, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine sastao se danas u Sarajevu s ministrom vanjskih poslova države Katar Khalidom Bin Mohammedom Al Attiyahom, koji boravi u zvaničnoj posjeti BiH. Inače, putem Ministarstva vanjske trgovine i i ekonomskih poslova i Ministarstva vanjskih poslova BiH 33 konkretna projekta bit će poslana u Katar koji će razmatrati mogućnost ulaganja u iste.

Lagumdžija je, pak, kazao da je saradnja ove dvije zemlje usmjerena ka rješavanju stvarnih problema.

- Nadam se da ćemo u maju opet ugostiti predstavnike Katara i da ćemo tada konkretizovati projekte – kazao je Lagumdžija.

Ministar vanjskih poslova Države Katar Khalidom Bin Mohammedom Al Attiyahom kazao je da je BiH u srcima naroda Katara.

- Nekoliko važnih tema u saradnji Katara i BiH. Identifikovali smo polja naše buduće saradnje. Drago mi je da vidim bh. kompanije u Kataru. Mi već razmišljamo o 2030. godini, a nadamo se da ćemo vašu zemlju vidjeti i 2020. godine - kazao je Al Attiyah.


 

#BiH