Članak

BiH 1. mart dočekuje u najdubljoj krizi u novijoj historiji

Građani Bosne i Hercegovine su se 1. marta 1992. godine odlučili svoju slobodu, budućnost i prosperitet graditi u demokratskoj državi, suverenoj, nedjeljivoj i međunarodno priznatoj, saopćeno je iz o

Građani Bosne i Hercegovine su se 1. marta 1992. godine  odlučili svoju slobodu, budućnost i prosperitet graditi u demokratskoj državi, suverenoj, nedjeljivoj i međunarodno priznatoj, saopćeno je iz organizacije „Prijatelji BH“ povodom Dana nezavisnosti BiH.  

- Okolnosti u kojima smo dočekali ovaj Dan nezavisnosti su takve da zahtijevaju maksimalan angažman svih građana na očuvanju njenih institucija, istrajavanju na pravdi i ekonomskom oporavku. Bosna i Hercegovina se nalazi u najdubljoj krizi u svojoj novijoj historiji. Ona je dotakla doslovno svakog građanina, a mimoišla mali broj onih koji su svoju egzistenciju vezali za političke partije i njihove upravljačke strukture. Haotično stanje u državi očigledno je na svakom planu i u svakom vidu: od ustavnog uređenja do ekonomije i javnog morala – navode iz ovog udruženja.

Kako ističu, danas su Bosni i Hercegovini, možda više no ikada, potrebni njeni građani koji će znati cijeniti i razvijati njenu slobodu, neovisnost i ekonomski napredak na demokratskim osnovama.

- Danas su Bosni i Hercegovini potrebni njeni prijatelji. Kako u Bosni i Hercegovini, tako i izvan nje. A, nije bilo tako davno kada smo se mogli uvjeriti u iskreno prijateljstvo prema slobodnoj i neovisnoj Bosni i Hercegovini, kako na Zapadu, tako i na Istoku. Mi u Udruženju građana „Prijatelji Bosne i Hercegovine“ smo uvjereni da svi zajedno imamo dovoljno znanja, snage i volje, da našu državu učinimo boljom i pravednijom. Neka nam je sretan 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine – saopćeno je. 

#BiH