Članak

Vlada FBiH pomaže oporavak bh. atletičarke Adise Jusufović

Vlada je Federalno ministarstvo kulture i sporta zadužila da pripremi a Federalnom ministarstvu finansija dostavi zahtjev za izdvajanje ovih sredstava, kako bi za narednu sjednicu Vlade FBiH bio pripr

Vlada Federacije BiH prihvatila je inicijativu za izdvajanje 9.410 maraka na ime lijčenje tuzlanske atletičarke Adise Jusufović.

Vlada je Federalno ministarstvo kulture i sporta zadužila da pripremi a Federalnom ministarstvu finansija dostavi zahtjev za izdvajanje ovih sredstava, kako bi za narednu sjednicu Vlade FBiH bio pripremljen prijedlog ove odluke, prenosi bh. novinska agecnija Patria (NAP).

Adisa Jusufović (18) jedna je od najperspektivnijih atletičarki BiH u disciplinama skok udalj i troskok. Na Ekipnom prvenstvu BiH za seniore i seniorke koje je prošle godine održano u Banjoj Luci, doživjela je tešku povredu koljena koja će ostaviti trajne posljedice po njeno zdravlje.

Kako njen Atletski klub „Sloboda –Tehnograd“ nema vlastitih sredstava da joj pomogne u liječenju, Adisine kolege su pokrenuli inicijativu za iznalaženje sredstava za njezino liječenje, a pozivu se odazvala i Vlada FBiH, piše Patria.

#Sport