Članak

Hoće li Komšić ići po najpoznatiji svjetski trofej?

Kako je za NAP potvrdila Ana Kljaić - Balenović, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću za Hrvatsku i BiH u kompaniji Coca-Cola Adria, tokom izložbe FIFA trofeja Svjetskog prvenstva 7. i 8. mart

Kako je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) potvrdila Ana Kljaić - Balenović, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću za Hrvatsku i BiH u kompaniji Coca-Cola Adria, tokom izložbe FIFA trofeja Svjetskog prvenstva koja će se u Sarajevu održati 7. i 8. marta, pravo da u rukama drži ovaj zlatni trofej imat će jedino predsjedavajući Predsjedništava BiH Željko Komšić.

- Komšić će dobiti poziv da dođe na ovaj događaj, ali od njega zavisi da li će to i prihvatiti – rekla je Kljaić-Balenović.

Coca-Cola turneja FIFA trofeja Svjetskog prvenstva 2014. započela je u septembru prošle godine izložbom upriličenom u Brazilu, zemlji domaćinu Svjetskog fudbalskog prevenstva 2014, a na svom putu koji će trajati devet mjeseci do povratka u Brazil, trofej će posjetiti 89 zemalja širom svijeta.

Turneja trofeja Svjetskog fudbalskog prvenstva prvi put je organizovana 2006. godine, kada je tokom 140 dana trofej obišao 29 zemalja svijeta. 2010. godine, tokom 211 dana karavana inspirisanog Afrikom, trofej se zaustavio u 84 zemlje i oduševio blizu milion fanova, među kojima i 44 šefova država.

Coca-Cola i FIFA obavezale su se da ovim projektom do 2022. godine posjete svih 209 članica Svjetske fudbalske asocijacije. Zanimljiva je činjenica da trofej mogu dodirnuti jedino najviši čelnici FIFA-e, predsjednici država i predstavnici reprezentacije koja osvoji titulu pobjednika Svjetskog prvenstva u fudbalu.

#Sport