Članak

Vlasti u Kantonu Sarajevo nanose novu štetu građanima i privredi!

Grupica demonstranata u Sarajevu je i danas 23. dan za redom blokirala saobraćaj u centru Sarajeva, izazivajući saobraćajni kolaps.Ni kantonalne vlasti ni policija u glavnom gradu još uvijek nisu u st

Grupica demonstranata u Sarajevu je i danas 23. dan za redom blokirala saobraćaj u centru Sarajeva, izazivajući saobraćajni kolaps.Ni kantonalne vlasti ni policija u glavnom gradu još uvijek nisu u stanju, uprkos pismima koja šalju jedni drugima prebacujući odgovornost, riješiti problem demonstracija, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Istovremeno protesti koji se održavaju u drugim bh. gradovima ne izazivaju ni izbliza tolike materijalne štete i nesigurnost kod građana, niti se narušava javni red i mir te krši zakon.

Prema saznanjima agencije NAP, privredni subjekti iz centra Sarajeva sabiraju štete zbog svakodnevnih blokada saobraćaja, turista gotovo da i nema, a trgovina u centralnim gradskim ulicama je prepolovljena. Tek krajem prvog kvartala ove godine bit će poznato kolike su finansijske štete, osiim paljevine državnih institucija izazvale svakodnevne blokade Sarajeva.

Vlada Kantona Sarajevo nije demonstrantima omogućila lokaciju na kojoj mogu demonstrirati, a da ne nanose ogromne finansijske štete i narušavaju javni red i mir, izražavati svoje nezadovoljstvo.

Policija na čelu sa ministrom unutrašnjih poslova Nerminom Pećancem i komesarom Vahidom Ćosićom je pokazala nemoć, a vladajuće političke strukture u KS koje su i najodgovornije za loše stanje u kantonu, ne pokazuju nikakvu namjeru da rade svoj posao. 

#BiH