Članak

Dr. Cerić: Pozivam sve bošnjačke stranke da podrže moj projekt

Moramo se ujedinjavati, ali ne u partiju, nego kao narod. Ja vas pozivam na jedinstvo svih Bošnjaka, bez obzira na partijsku pripadnost, rekao je dr. Cerić, prenosi NAP.

Dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, izjavio je u subotu, na skupu u Kaknju, da Bošnjaci moraju podržati jedni druge, bez obzira na stranačku pripadnost, te je pozvao stranke sa bošnjačkom većinom da podrže njegov projekat ujedinjenja Bošnjaka i spašavanja države Bosne i Hercegovine.

- Moramo se ujedinjavati, ali ne u partiju, nego kao narod. Ja vas pozivam na jedinstvo svih Bošnjaka, bez obzira na partijsku pripadnost, a oni vas pozivaju na jedinstvo samo jedne partije, kojoj sam ja osnivač – Stranka demokratske akcije. Zato pozivam sve osnivače i sve članove i sve glasače SDA da podrže naš projekat. Ja sam vaš, a vi ste moji. Pozivam sve članove i sve glasače Stranke za BiH da glasaju za naš projekat. Pozivam također i sve članove i sve glasače ASDA, kao i Socijaldemokratske partije i Saveza za bolju budućnost  da glasaju za naš projekat, jer ovo što mi nudimo je rješenje. Naš projekat je za vas spas, kao i za sve nas - naglasio je dr. Cerić i dodao.

- Sve bošnjačke partije su moje partije, ako im je cilj graditi Bosnu i Hercegovinu.

Samo tako, ujedinjeni, tvrdi dr. Cerić, zajedno sa svima drugima koji žive u našoj zemlji, moguće je graditi sretnu i uspješnu državu Bosnu i Hercegovinu, buduću članicu NATO-a i Europske unije.

Dr. Cerić je i ovom prilikom kritizirao učestale napade i negativne komentare pojedinih stranaka u našoj zemlji protiv kritika koje su aktuelnim vlastima uputili američki zvaničnici.

- Plaši nas to što neki, u naše ime, govore ružno o našim prijateljima, o Amerikancima. Mi se ne smijemo ponašati oholo i arogantno na štetu našeg naroda i na štetu Bosne i Hercegovine. To je zlonamjerno i to Bošnjacima ne treba - istakao je dr. Cerić.

#Izbori