Članak

U Sarajevu velike gužve, magla smanjuje vidljivost

U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimal

U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove  magla i niska oblačnost  smanjuju vidljivost. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na dionici regionalnog puta R-467 Olovo-Ribnica (u Podkamenskom) saobraćaju putnička vozila i autobusi, dok je za teretna vozila saobraćaj i dalje obustavljen.  Na istoj dionici puta u mjestu Čuništa, zbog klizišta saobraćaj se odvija otežano.

- Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije, a izdvajamo putne pravce: Odžak-Svilaj, Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo, Bosansko Grahovo-Livno i Čapljina-Ljubuški, kažu iz BIHAMK-a.

U Sarajevu, pak, od ranog jutra vladaju velike gužve, a razlog je rekonstrukcija Stupske petlje. Od Nedžarića do Ilidže vlada saobraćajni haos kroz koji se putnici probijaju i po sat vremena. Pripadnici policije pokušavaju regulisati saobraćaj, a pješaci čekaju duže od 10 minuta da pređu ulicu.

#BiH