Članak

Koalicija Domovina: Želimo mir, stabilnost i blagostanje

U ugljevičkom povratničkom naselju Srednja Trnova kandidat Koalicije Domovina za predsjednika Republike Srpske Ramiz Salkić i Senija Bubić, kandidatkinja za Narodnu skupštinu RS razgovarali su sa član

U ugljevičkom povratničkom naselju Srednja Trnova kandidat Koalicije Domovina za predsjednika Republike Srpske Ramiz Salkić i Senija Bubić, kandidatkinja za Narodnu skupštinu RS razgovarali su sa članovima i simpatizerima Stranke demokratske akcije i predstavili im program koalicije probosanskih partija Domovina.

Stavljajući akcenat na jedinstvo svih Bošnjaka, ali i svih probosanskih stranaka, Salkić je pozvao sve građane Bosne i Hercegovine da strpljivo grade svoju budućnost u miru, toleranciji i razumijevanju, prenosi Patria.

- Temelj našega razvoja je jaka i ekonomski stabilna porodica. Moj cilj je da ekonomski osnažimo porodicu ulažući u povratnička naselja, otvarajući male fabrike, farme i pomažući podizanje plantaža i plastenika. Spremni smo da se suočimo sa činjenicom da se poslijeratno društvo nije uspjelo konsolidovati i prevazići podjele. Te podjele mora nadrasti naša želja da djeci osiguramo bolji život. Radit ćemo paralelno sa ekonomskim razvojem i na osiguranju osnovnih ljudskih prava, koja su Bošnjacima nažalost uskraćena u entitetu Republika Srpska. Poručujemo da mi nismo nikome opasnost. Naprotiv, želimo mir i stabilnost, ekonomsko jačanje i saradnju. Ima i onih Srba u politici koji prijete svome članstvu dolaskom Bšnjaka u RS. Oni nemaju šta drugo ponuditi, ne otvaraju radna mjesta i vode građane na dno bijede, zato posežu za najcrnjim nacionalizmom, buđenjem mržnje i uskraćivanjem ljudskih prava. Poručujemo danas iz Srednje Trnove da mi biramo put saradnje, tolerancije i jakog ekonomskog razvoja. Na tom putu su nam potrebni partneri koji žele svom narodu mir i blagostanje, kazao je mr. Salkić.

On je kazao da se proces povratka u sjeveroistočni dio Bosne i Hercegovine već petnaest godina vodi snagom volje Bošnjaka da život nastave na svome ognjištu. Naredni izbori pokazuju da su povratnici potpuno svjesni svoje pozicije i da su se stoga organizorali kroz koaliciju Domovina, kako bi jedinstvom objedinili snagu sedam političkih partija ove koalicije i izborili se za poziciju potpredsjednika Republike Srpske i što veći broj poslanika u Narodnoj skupštini RS, te Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine . 

 

#Izbori