Članak

Predstavljeni kandidati koalicije "Domovina"

Salkić je pozvao građane Banja Luke da glasaju za kandidate Koalicije Domovina i da na ovaj način otvore novo poglavlje u političkom životu Bošnjaka i Hrvata ove regije.

Sinoć je u Banja Luci koalicija "Domovina" predstavila kandidate za predsjedika/potpredsjednika RS, te kandidati za Narodnu Skupštinu RS i Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH. Obraćajući se Banjalučanima kandidat Ramiz Salkić kazao je da su oktobarski izbori dobra prilika za stvaranje jedinstva kod Bošnjaka u Banja Luci, koje je ranijih godina izostajalo.

- Pozivam vas da ovoga puta glasate za svoje predstavnike, a ne za predstavnike drugih naroda, koji poslije izbora zastupaju interese isključivo svoga naroda. Vrijeme je da svoje povjenje date ljudima koji su svakoga dana sa vama i koji žive i rješavaju vaše probleme.  Ukoliko mi, koji se godinama borimo za jednakopravnost bez diskriminacije, ne dobijemo vaše povjerenje nećemo vas moći ni zastupati. Predstavljati vas mogu samo oni koje birate. Konačno, sada imate sedam stranaka u okviru naše koalicije za čije kandidate možete glasati i ukoliko ujedinimo našu energiju, možemo dobiti respektabilnu snagu u Narodnoj skupštini, Zastupničkom domu PS BiH i na poziciji potpredsjednika entiteta RS, kazao je Salkić.

Salkić je pozvao građane Banja Luke da glasaju za kandidate Koalicije Domovina i da na ovaj način otvore novo poglavlje u političkom životu Bošnjaka i Hrvata ove regije.

- Historijski je luksuz rasipati glasove Bošnjaka i Hrvata, koji mogu zajednički izboriti svoje predstavnike na entitetskom i državnom nivou i tako spriječiti diskriminaciju kojoj smo danas izloženi. Bošnjaci se danas ne mogu zaposliti u javne institucije i javna preduzeća u RS. Izloženi smo diskriminaciji u obrazovanju, u zdravstvenom sektoru, zapravo u svim segmentima društva. Da bismo izašli iz ovakvoga stanja potrebna nam je politička snaga, a nju možemo dobiti ako glasamo za koaliciju Domovina - zaključio je Salkić. 

#Izbori