Članak

Zavodu Drin iz Fojnice uručeno deset LCD televizora

Zulum Ismet, v.d. direktora Zavoda Drin, zahvalio se ministrima Mašiću i Helezu na posjeti. Tokom posjete gosti su obišli odjeljenja i radionice u kojim su angažovani korisnici, a razmatrani su i vido

U sklopu implementacije projekta „I JA VOLIM CRTANI, I FILM, I MUZIKU I ...“, jučer u popodnevim satima, Zavod Drin (Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba) u Fojnici su posjetili federalni ministar obrazovanja i nauke, Damir Mašić i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Tom prilikom uručeno je deset LCD televizora u vrijednosti oko 5.000 KM, a za šta su aplicirali iz Zavoda Drin.
Pomenuti projekat je realizovan u sklopu programa „Pomoć projektima poboljšanja odgojno-obrazovnog rada sa djecom sa poteškoćama u razvoju“, na osnovu raspisanog javnog poziva za finansiranje/sufinansiranje projekata iz budžeta Federacije BiH za 2014.godinu, raspisanog od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Zulum Ismet, v.d. direktora Zavoda Drin, zahvalio se ministrima Mašiću i Helezu na posjeti. Tokom posjete gosti su obišli odjeljenja i radionice u kojim su angažovani korisnici, a razmatrani su i vidovi buduće saradnje sa ovim ministarstvima.

#BiH