Članak

Ambasada Turske u BiH obavijestila javnost o novih 50 miliona eura kredita

Za vrijeme posjete zamjenika premijera Republike Turske Alija Babadžana (Ali Babacan) Bosni i Hercegovini u maju 2014., član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović je predložio da Turska

Iz Ambasade Republike Turske u BiH stiglo je saopćenje za javnost koje bh. novinska agencija Patria prenosi u cjelosti.  

"Kao što je bosanskohercegovačkoj javnosti poznato, u cilju podrške povratka u ratu raseljenih lica, Turska je Bosni i Hercegovini dodijelila kredit u vrijednosti od 100 miliona eura, sa rokom otplate od 10 godina i ovaj iznos je gotovo u cjelosti realiziran posredstvom Ziraat Bank BH i BBI banke.

Za vrijeme posjete zamjenika premijera Republike Turske Alija Babadžana (Ali Babacan) Bosni i Hercegovini u maju 2014., član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović je predložio da Turska dodijeli dodatnih 50 miliona eura kredita i ovu je temu pratio prilikom njegovih posjeta Turskoj i posjeta turskih državnika Bosni i Hercegovini. Također, Ambasadi Republike Turske su slični prijedlozi prenešeni u kontaktima sa općinskim dužnosnicima i privrednicima iz raznih gradova u Bosni i Hercegovini.

Spomenuti prijedlozi su razmotreni i odlučeno je da Turska, u cilju podrške razvoja bosanskohercegovačke ekonomije i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta, dodijeli dodatna kreditna sredstva u vrijednosti od 50 miliona eura. Detaljnije informacije o ovom kreditu će objaviti Ziraat Bank BH, stoji na kraju saopćenja Ambasade Republike Turske u BiH.  

#BiH