Članak

U Vogošći posječena stabla u parku kako bi se vidio predizborni Sarajlićev bilbord!

Građani Vogošće, koji su iznenađeni i nezadovoljni ovakvom odlučkom, fotografisali su radnike koji su jutros posjekli stabla u parku, koji se nalazi na najfrekventnijem mjestu u ovoj općini u Kantonu

Stranka demokratske akcije (SDA) naložila je hitno uklanjanje stabala koja zaklanjaju predizborne bilborde ove stranke, u gradskom parku u Vogošći, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Građani Vogošće, iznenađeni i nezadovoljni ovakvom odlukom, fotografisali su radnike koji su jutros posjekli stabla u parku. Park se inače nalazi na najfrekventnijem mjestu u ovoj općini u Kantonu Sarajevu i stoga ne čudi što su SDA-ovci baš tu lokaciju odabrali. 

Zanimljivo je i to da je konstrukcija za predizborne bilborde na ovom mjestu u Vogošći postavljena nelegalno, nekoliko dana ranije, i da se na njima promovišu isključivo kandidati SDA, na prvom mjestu Asim Sarajlić, koji je bio načelnik ove općine do 2010. godine, a koji, prema iskazima mnogih sagovornika, ovom općinom i dalje upravlja iz sjene, piše NAP.

#BiH