Članak

Rahmetli Alija Izetbegović: Ne glasajte za one u skupim kolima, kućama i vilama

Prvi predsjednik nezavisne i međunarodno priznate Republike BiH i prvi predsjednik SDA često se, obraćajući narodu, osvrtao na političare i izbore, te davao savjete za koga treba građani da glasaju, p

Rahmetli Alija Izetbegović, prvi predsjednik nezavisne i međunarodno priznate Republike BiH i prvi predsjednik Stranke demokratske akcije često se, obraćajući narodu, osvrtao na političare i izbore, te davao savjete za koga treba građani da glasaju, piše bh. novinska agencija Patria.

Tako je rahmetli Izetbegović na jednom skupu poručio svojim sljedbenicima za koga trebaju glasati na izborima.

- Često se zaboravljaju, ne samo borci, već i nosioci Zlatnih ljiljana. Birokratska ravnodušnost i činovnički odnos ih duboko vrijeđaju. Nažalost, ljudi koji se tako ponašaju nisu rijetki. To su oni što vole da se u nevrijeme voze skupim kolima i uzimaju velike stanove. Šta ćemo s njima? Smjenjivat ćemo ih sa položaja, a postoji i ono što se zove izbori. Pamtite ih i ne glasajte za njih. Glasajate za one koji su u ratu bili sa vama i koji su i danas sa vama. To su oni što ne zaboravljaju da je zemlja siromašna, koji rade pošteno svoj posao i žive skromno. Kako ćete ih poznati? Po djelima njihovim poznat ćete ih, zapisano je davno – kazao je rahmetli Izetbegović.

Pitanje koje se postavlja nakon preslušanih riječi rahmetli Alije, koje možete pogledati ovdje, jeste da li se određeni dio članova SDA, a posebno rukvodstva i onih koji su osjetili "slast vlasti" drže moralnih uputa i postulata rahmetli Izetbegovića. Također, upitno je kada se poslušaju sve njegove poruke i izjave koje je davao, da li su oni u čijim rukama je danas SDA zaista, kako to vole sada u predizborno vrijeme govoriti narodu, "na Alijinom putu". 

#BiH