Članak

MUP KS: Za sedam dana 209 saobraćajnih nesreća, zbog alkohola isključen 21 vozač

Bez položenog vozačkog ispita zatečeno je 15 osoba koje su isključene iz saobraćaja, dok su zabilježena 24 neregistrovana vozila.

U proteklih sedam dana (od 23. do 29. septembra) prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 209 saobraćajnih nezgoda  u kojima je lakše povrijeđeno 18 osoba, a teže 6, piše bh. novinska agencija Patria.

Redovnim kontrolama pripadnika MUP KS iz saobraćaja je isključen 21 vozač zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola.

Bez položenog vozačkog ispita zatečeno je 15 osoba koje su isključene iz saobraćaja, dok su zabilježena 24 neregistrovana vozila.

Ovakva statistika nije ohrabrujuća, a još je više poražavajuća činjenica o broju vozača koji pod dejstvom alkohola sjedaju za volan.

Kako je kazao Irfan Nefić, portparol MUP KS za agenciju Patria, pripadnici MUP KS vrše pojačane kontrole 24 sata dnevno.

- Neke se kontrole pojačavaju noću, ali akcenat stavljamo na vožnju pod dejstvom alkohola, vožnje bez vezanog pojasa, upravljanje vozilom bez vozačkog ispita – kazao je Nefić.

On je napomenuo da će i u narednom periodu biti pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, a da u noćnim kontrolama često nalaze predmete koji su korišteni u nekim incidentima ili druge sumnjive predmete. 

#BiH