Članak

Akcija Komšija: Lažni prodavač televizora varao Banjalučane

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Banja Luka, preduzeli su niz operativnih i istražnih mjera i radnji pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banja Luka koje su rezultirale prikuplja

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Banja Luka, preduzeli su niz operativnih i istražnih mjera i radnji pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banja Luka koje su rezultirale prikupljanjem dokaza i hapšenjem S.B. (1968) iz Zvornika, osumnjičenog da je izvršio šest krivičnih djela prevara  na području Grada Banja Luka, prenosi novinska agencija Patria.

Tokom realizacije akcije kodnog naziva „Komšija“, koja je bila usmjerena na rasvjetljavanje krivičnih djela „Prevara“ izvršenih u mjesecu maju i junu 2015. godine, utvrđeno je da se lice sumnjiči da je, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, lažno prikazivao da nudi na prodaju po povoljnoj cijeni tehničke uređaje (LCD televizore, Laptop računare) i druge uređaje za domaćinstvo, dovodeći na taj način oštećene u zabludu da mu na svoju štetu daju novac u iznosu od 200 do 500 KM.

Osumnjičeni je pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 2.250 KM, a kod njega su tokom kriminalističke obrade pronađeni i izuzeti predmeti, koji će biti poslati na vještačenje u cilju dokazivanja izvršenih krivičnih djela.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se nastavi sa preduzimanjem potrebnih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja i dokazivanja navedenih krivičnih djela i da se po kompletiranju predmeta, u redovnoj proceduri, protiv S.B. dostavi izvještaj za krivična djela prevara, saopćeno je iz MUP-a RS. 

#CrnaHronika