Članak

Zvizdić i Goldstein: Dogovarana buduća saradnja BiH i Svjetske banke

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu s direktoricom Svjetske banke za Jugoistočnu Evropu Ellen Goldstein o implementaciji tekućih projekata i budućoj sura

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je  danas u Sarajevu s direktoricom Svjetske banke za Jugoistočnu Evropu Ellen Goldstein o implementaciji tekućih projekata i budućoj suradnji BiH s ovom međunarodnom finansijskom institucijom, prenosi novinska agencija Patria.

Zvizdić je upoznao direktoricu Goldstein o trenutnoj političko-ekonomskoj situaciji u BiH. Govoreći o sastanku sa entitetskim premijerima i predstavnicima međunarodne zajednice, koji je održan u subotu u Tesliću i na kojem je usaglašavan tekst reformske ekonomske agende, predsjedavajući Zvizdić je rekao da više ne postoji nijedno sporno pitanje i da se nada skorom usvajanju agende.

Razgovarali su i o programu za razvojnu politiku poslovnog okruženja  - DPL-u,  koji bi trebalo da bude odobren na sjednici Predstavničkog doma PSBiH, kao i o reformi zdravstvenog sektora. Istakli su da je reforma zdravstvenog sektora jedan od domaćih prioriteta gdje Svjetska banka može pružit veliku pomoć.

Sastanku je prisustvovala i Tatjana Proskurjakova, šefica Ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

#BiH