Članak

Europol uhapsio 500 osoba, zaplijenjeno 2,8 tona kokaina

Europska policija uhapsila je više od 500 osoba, zaplijenila više od 2,8 tona kokaina te nekoliko stotina vozila u nizu akcija provedenih u borbi protiv organiziranog kriminala, izvijestio je u ponedj

Europska policija uhapsila je više od 500 osoba, zaplijenila više od 2,8 tona kokaina te nekoliko stotina vozila u nizu akcija provedenih u borbi protiv organiziranog kriminala, izvijestio je u ponedjeljak Europol, prenosi novinska agencija Patria.

Policija iz 28 zemalja EU-a i ostalih europskih zemalja u razdoblju od 4. maja do 24. juna provela je niz akcija na 260 mjesta u sklopu operacije "Plavi jantar", stoji u saopćenju Europola.

Carinici i policija zaplijenili su 390 vozila i oko 110 kilograma heroina te 1300 tona ukradenog metala. Akcija je bila usmjerena na ilegalnu trgovinu koja se obavljala kontejnerima, na hapšenju osoba koje su iz južne Amerike u Europu krijumčarile drogu u avionima te na potragu za drogom u pošiljkama koje su poštom poslane iz Pakistana ili iz Afganistana.

-Načini skrivanja predmeta koji se ilegalno krijumčare različiti su - od skrivenog kokaina u dijelovima odjeće, potpeticama cipela ili skrivanja heroina u medicinskim instrumentima, stoji u saopćenju Europola.

Operacija je rezultirala i hapšenjem brojnih trgovaca ljudima, a otkriveno je i sklonište ilegalnih imigranata u Mađarskoj.

#Svijet