Članak

Euro-Asfalt u projektu Rijaseta IZ „Hiljadu paketa za hiljadu povratničkih porodica u RS“

Možda ne možemo učiniti mnogo da generalno popravimo život ovih ljudi, ali možemo im uljepšati i olakšati ramazanske, a potom i nastupajuće bajramske dane.

Bosanskohercegovačka građevinska kompanija Euro-Asfalt odazvala se pozivu Rijaseta Islamske zajednice BiH da učestvuje u velikom projektu „Hiljadu paketa za hiljadu povratničkih porodica u Republiku Srpsku“, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Iz Sarajeva su put Foče, Žepe, Bratunca, Srebrenice, Rogatice proteklog vikenda krenuli konvoji sa peketima prehrambenih i higijenskih potrepština za najugroženije kategorije povratnika.

- Apsolutno nismo imali dvojbi da li da učestvujemo u ovom projektu, čiji smo dio bili i ranijih godina i odazvat ćemo se uvijek. Možda ne možemo učiniti mnogo da generalno popravimo život ovih ljudi, ali možemo im uljepšati i olakšati ramazanske, a potom i nastupajuće bajramske dane. Obišli smo te ljude, njima je svaka pomoć neophodna, ali čini nam se da im je najpotrebniji osjećaj da nisu sami i napušteni - kažu u Euro-Asfaltu.

Vrijednosti paketa iznosili su u prosjeku 120 KM, a sadržavali su brašno, ulje, so, šećer, kafu, tjesteninu, gotove supe, konzerviranu hranu, slatkiše, deterdžente i sredstva za ličnu higijenu.

Pozivu Rijaseta su se, pored Euro-Asfalta, odazvale kompanije Klas, Securitas, BBI banka i BBI Real Estate. Ukupna vrijednost ove donacije premašuje stotinu hiljada maraka.

Podsjećamo, Euro-Asfalt je pružao svesrdnu pomoć brojnim općinama pogođenih lanjskim poplavama. Posljednjom donacijom samo potvrđuju svoju društvenu angažiranost i socijalnu osjetljivost. 

#Biznis