Članak

Žiko Krunić nije došao na sjednicu Nezavisnog odbora

Inače, Nezavisni odbor Parlamenta BiH sačinjavaju Enes Obralija, Ilma Jusufbašić-Mehić, Adisa Begić, Nikola Džambas, Mate Miletić, Mato Jozić, Ljubomir Kuravica, Miroslav Škorić i Žiko Krunić.

Sjednica Nezavisnog odbora PSBiH nije održana jer nije bilo kvoruma, a na sjednicu nisu došli predsjedavajući NO Žiko Krunić, drugi zamjenik predsjedavajućeg Mato Jozić i član Nikola Džambas, javlja reporter novinske agencije Patria.

Ovo nam je potvrdio prvi zamjenik Krunića Enes Obralija, a koji je napomenuo da je za održavanje sjednice potrebno da prisustvuje sedam članova.

- Da je predsjedavajući Krunić došao na sjednicu ona bi bila održana. Ovako bit će održana naknadno sjednica s drugim terminom ali koji još nije usaglašen - istakao je Obralija.

Na dnevnom redu sjednice je bila i inicijativa ministra sigurnosti Dragana Mektića o smjeni direktora SIPA-a Gorana Zubca. Podsjećamo već duže vrijeme NO upravo zahvaljujući Kruniću ne smjenjuje Zubca, iako su bošnjački članovi NO insistirali na tome, jer je Zubac nepravomoćno osuđen na uslovnu kaznu godina zatvora zbog nesavjesnog rada u službi.

#BiH