Članak

Zvizdić ipak održao sastanak sa Džuvom

S druge strane, brojni novinari koji su danas prisustvovali sjednici Predstavničkog doma PS BiH dobili su informaciju da je u zgradu ušao Almir Džuvo, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije.

Iz Ureda predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića obavijestili javnost da on nije zakazivao sastanak u 14 sati sa predstavnicima obavještajno-sigurnosnih i policijskih agencija u BiH, ali je u zgradu Parlamenta BiH došao direktor OSA-e Almir Džuvo, piše bh. novinska agencija Patria.

- Obavještavamo vas da je ta informacija netačna i da predstavlja dezinformiranje i uznemiravanje  javnosti - navodi se u saopćenju.

Kako javlja reporter bh. novinske agencije Patria Almir Džuvo napustio je zgradu Parlametarne skupštine u kojoj je imao sastanak sa predsjedavajućim Vijeća ministara Denisom Zvizdićem, ministrom finansija i trezora Vjekoslavom Bevandom i ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirkom Šarovićem koji čine Odbor za nacionalnu sigurnost Vijeća ministara.

On nije želio davati nikakave izjave, ali je ipak kazao da nisu pričali o izboru novog direktora OSA-e, a kratko je kazao da nisu pričali ni o eventualnim protestima građana u BiH.

- Sve će vam se reći iz kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara – poručio je Džuvo.

Inače, uobičajeno je da ovaj odbor zasjeda svaki mjesec, ali sve informacije s ovih sastanaka občno ostaju u tajnosti i nedostupne javnosti.

Član Odbora za nacionalnu sigurnost Vijeća ministara BiH Mirko Šarović kazao je da danas na ovom sastanku nije bilo razgovora posebno o nekoj temi, već da je bilo konstituiranje ovog tijela.

- Nismo nijednom rečenicom pomenuli sigurnosnu situaciju ili da smo neke materijale gledali. To ćemo uraditi na narednoj sjednici koja će biti ja se nadam u narednih 30 dana - kazao je Šarović.
 

#BiH