Članak

Pretežno sunčano, poslijepodne grmljavina i pljuskovi

U BiH se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima, uz umjeren porast naoblake, u većem dijelu Bosne i na krajnjem jugoistoku Hercegovine se očekuju pljuskovi, pone

U BiH se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima, uz umjeren porast naoblake, u većem dijelu Bosne i na krajnjem jugoistoku Hercegovine se očekuju pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom, piše novinska agencija Patria.

- Vjetar, slab do umjeren, sjeveroistočni, a u Hercegovini, slaba do umjerena, bura. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 26 do 32 stepeni Celzija - kažu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Biometeorološka prognoza je povoljna, stoga bi većina populacije trebala biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će biti slabije izražene, ali u drugom dijelu dana, usljed porasta temperatura, poželjno je izbjegavati teže aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od sunčevog zračenja. 

#BiH