Članak

Podrinje dobiva dva predstavnika u Vladi FBiH: Salihović i Ramić novi ministri?

Salihović je dobio podršku jednog dijela SDA i Demokratske fronte, ali i nevladinog sektora u manjem bh. entitetu Republika Srpska.

Koordinator koalicije Prvi mart Almir Salihović mogao bi dobiti ministarsku poziciju u Vladi FBiH, saznaje bh. novinska agencija Patria.

Salihović je dobio podršku jednog dijela SDA i Demokratske fronte, ali i nevladinog sektora u manjem bh. entitetu Republika Srpska.

Almir Salihović od samog je početka uključen u rad Prvog marta čiji je osnovni cilj pomaganje povratnicima, borba protiv negiranja genocida, održivi povratak te zaštitu građana nesrpske nacionalnosti od diskriminacije i kršenja ljudskih prava. 

Koalicija Prvi mart koordinirala je i aktivnosti koalicije Domovina (SDA, Stranka pravde i povjerenja, Posavska stranka, Demokratska fronta, Stranka dijaspore, SDU, Stranka za BiH, HSP i SBB) koja je u RS izašla sa zajedničkom listom na Opće izbore.

Ukoliko bi se odigrao ovakav scenarij, Bošnjaci povratnici u Podrinje imali bi adekvatnog predstavnika koji razumije njihove potrebe i probleme s kojima se svakodnevno suočavaju.

Nezvanično, Patria saznaje i da bi jedno ministarsko mjesto mogao dobiti Edin Ramić, savjetnik bošnjačkog člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića koji je bio nosilac liste Domovine za NSRS u izbornoj jedinici 7.

#BiH