Članak

Ef. Velić: Pitaju me gdje ću na džumu(?!), na Staru Breku čuvati svoj saff

sve se uključila i SIPA radi preduzimanja određenih mjera pod nadzorom Tužilaštva BiH. Ali, danas samo sedam dana od napada ef. Velić je odlučan

Prošli petak u džamiji na Staroj Breki prekinuta je džuma namaz i napadnut je imam Muhamed ef. Velić, piše novinska agencija Patria.

Tada su došle osude i od kancelarija reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića koji je najoštrije osudio ometanje vršenja obreda džume namaza u džamiji Stara Breka u Sarajevu i verbalni napad na imama Muhameda ef. Velića.

U sve se uključila i SIPA radi preduzimanja određenih mjera pod nadzorom Tužilaštva BiH. Ali, danas samo sedam dana od napada ef. Velić je odlučan. I danas će klanjati džumu namaz na Staroj Breki.

- Pitaju me gdje ću na džumu namaz?! Kažem im da ću na Staru Breku, u svoju džamiju da čuvam jedinstvo saffa, ljepotu i sigurnost našeg džemata! Tako to radi svaki naš imam i svaki naš džematlija: čuva svoj saff, ljepotu i sigurnost svog džemata. Allah to i takve voli! Allah vas čuvao i volio! Džuma mubarek! – napisao je Velić na Facebook profilu

#BiH