Članak

Vedrana je svojim glasom pomogla da knjiga bude dostupna svim slijepim osobama

Do danas je pročitala 41 knjigu (11.000 stranica teksta) i snimila 353 sata, pohranjena na CD-ovima za sve naše korisnike u BiH i van njenih granica. Njena svestranost i višestruko umijeće doprinjeli

Biblioteka za slijepa i slabovidna lica u BiH predložila je poznatu glumicu i novinarku Vedranu Seksan za dobitnicu ovogodišnje Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, piše novinska agencija Patria.

U svom obrazloženju, između ostalog su naveli:

-Karizmatična je i samosvjesna. Posljednje desetljeće redovno dolazi u Biblioteku za slijepa i slabovidna lica u BiH kako bi pročitala knjigu licima oštećenog vida. Svojim humanim gestom, volonterskim radom i predivnim glasom obilježila je našu produkciju.

Do danas je pročitala 41 knjigu (11.000 stranica teksta) i snimila 353 sata, pohranjena na CD-ovima za sve naše korisnike u BiH i van njenih granica. Njena svestranost i višestruko umijeće doprinjeli su da naša izdanja postanu prepoznatljiva.

Biblioteka za slijepe Crne Gore upriličila je druženje svojih korisnika sa Vedranom Seksan, a druženju su prisustvovali poznati pisci Andrej Nikolaidis, Balša Brković i Ognjen Spahić. Tom prilikom su joj predložili da čita knjige za potrebe slijepih i slabovidnih Crne Gore, uz naknadu. Nije pristala, vratila se u Sarajevo i nastavila čitati knjige u našoj biblioteci, volonterski. To je Vedrana.

#Lifemagazin