Članak

Izbor Konakovića za premijera značio bi da se SDA u Sarajevu ujedinila

Među kandidatima je i Jasmin Bučo jedan od izvršnih direktora u JP Autoceste FBiH, te bivši direktor Aerodroma Sarajevo Bakir Karahasanović

Odluka o kandidatu za mandatara za novi sastav Vlade Kantona Sarajevo koju bi danas trebao donijeti Kolegij SDA, a potom je potvrditi stranačko Predsjedništvo, pokazat će da li se u Kantonalnom odboru SDA produbljuju animoziteti ili se napokon ovaj odbor ujedinio, piše novinska agencija Patria.

Jedan od članova Predsjedništva SDA, pod uvjetom anonimnosti, rekao je za Patriu da će se pri odabiru kandidata vidjeti koja struja je jača.

Odnosno da li će napokon neki ljudi shvatiti da nema potrebe za međusobnim obračunima te zajednički nastaviti rad u cilju jačanja SDA.  

-Ukoliko bi prihvaćen bio za kandidata Dino Konaković, značilo bi to da su prevaziđene podjele i svađe koje već dugo vremena potresaju najjači odbor SDA u državi.

Ukoliko to ne bude Konaković, onda će značiti da najjači, najiskusniji i najbolji kandidat za kantonalnog premijera nema šansi isključivo zbog ličnih interesa pojedinaca i da je samo kolateralna šteta struje koju predvode Aljoša Čampara i Denis Zvizdić, pojašnjava naš sagovornik.

Među kandidatima je i Jasmin Bučo jedan od izvršnih direktora u JP Autoceste FBiH, te bivši direktor Aerodroma Sarajevo Bakir Karahasanović.   

#BiH