Članak

Jako nevrijeme zahvatilo Živinice: Vjetar čupao stabla i nosio krovove s kuća

Oštećena su tri automobila, kao i krov na OŠ Đurđevik. Također srušena su stabla u dvorištu Osnovne škole Višća i Đurđevik.

Jako nevrijeme praćeno olujnim vjetrom danas oko 12:30 sati nanijelo je štetu na području općine Živinice. Vjetar koji je zahvatio ovo područje i trajao nepuni sat vremena oborio je stabla, a štete je nanesena i na drugim objektima, piše bh. novinska agencija Patria. 

Enver Jukić, šef općinske Civilne zaštite, kazao je da je vjetar čupao stabla i skidao krovove s kuća u živiničkim mjesnim zajednicama Podgajevi, Višća i Đurđevik. Neka mjesta su ostala bez električne energije zbog otećenja stubova.

Oštećena su tri automobila, kao i krov na OŠ Đurđevik. Također srušena su stabla u dvorištu Osnovne škole  Višća i Đurđevik. U gradskoj zoni vjetar je rušio borove, polomljene su grane drveća, dok je na haremu džamije Islamskog centra u Živinicama vjetar oborio i kapiju.

Tom prilikom jedan automobil pretprio je manja oštećenja. Na terenu su bili i pripadnici Vatrogasne jedinice RMU Đurđevik.

#BiH