Članak

Seminar za entitetske i kantonalne saveze nastavljen i danas

Seminar su otvorili dopredsjednik Ivan Beus i generalni sekretar Jasmin Baković koji su stigi direktno iz Ljubljane sa regionalnog sastanka fudbalskih saveza

U Tesliću je danas nastvaljen drugi seminar za entitetske i kantonalne saveze NS BiH, a koji je počeo kasno jučer, prenosi novinska agencija Patria.

 Seminar su otvorili dopredsjednik Ivan Beus i generalni sekretar Jasmin Baković koji su stigi direktno iz Ljubljane sa regionalnog sastanka fudbalskih saveza.

Obraćajući se prisutnima Beus je između ostalog rekao:

- Dragi prijatelji izuzetna mi je čast da vas pozdravim  i raduje me što smo uspjeli stići na početak ovog seminara.  Želim vam svima uspješan rad i vjerujem da ovi seminari imaju određeni efekat, mada su novina u načinu rada Saveza, ali moramo težiti ka stalnom usavršavanju i to nam je tendencija i u budućnosti - istakao je Beus.

Generalni sekretar Jasmin Baković je učesnike, a odazvali su se svi predstavnici entitetskih i kantonalnih saveza pozdravio riječima:

- Želim vam svima da se dobro osjećate u hotelu „Kardial“ i da nakon ovog seminara još bolje međusobno sarađujemo. Naš savez je jedan od najmlađih u Evropi, učinili smo mnogo u proteklim godinama u kojima je bilo i izazova i iskušenja, ali smo uspjeli da sve to prevaziđemo. Naravno, teško bi bilo sve to ostvariti bez vaše podrške. Naša želja je da se pridružimo najbolje organizovanim savezima u Evropi, a to ne možemo bez vas, prije svega entitetskih a onda i svih ostalih članica. Želja nam je da na ovim seminarima prenesemo vam bar dio  znanja i iskustva koja mi, kroz različite UEFA/FIFA programe stičemo, kako bi ih vi mogli prenijeti u svoje sredine - kazao je Baković.

 

#Sport