Članak

Podignuta optužnica protiv Nermina Masle koji je automobilom usmrtio Josipu Knežević

Maslo se tereti za počinjenje krivičnog djela Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa iz člana 336. stav 2. u vezi sa članom 332. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovi

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je danas optužnicu protiv Nermina Masle (1987.) koji je 31.10.2014.godine oko 19.55 sati, upravljajući putničkim motornim vozilom BMW u  Ulici Zmaja od Bosne udario pješakinje mldb. E.H. i Knežević Josipu koja je od zadobijenih povreda podlegla, prenosi bh. novinska agencija Patria. 

Maslo se tereti za počinjenje krivičnog djela Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa iz člana 336. stav 2. u vezi sa članom  332. stav 1. Krivičnog zakona  Federacije  Bosne i Hercegovine.

Tužilac je predložio i produženje pritvora, nakon što se potvrdi optužnica.

- Naime, iz dokaza prikupljenih tokom istrage proizlazi da je osumnjičeni Maslo Nermin osnovano sumnjiv da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa iz člana 336. stav 2. u vezi sa članom 332. stav 1. KZ FBiH za koje se može izreći kazna zatvora od najmanje jedne godine, što znači da se za navedeno krivično djelo može izreći i kazna od deset godina, čime je ispunjen objektivni uvjet za produženje pritvora prema osumnjičenom - navodi se u optužnici. 

#BiH