Članak

Kaplan odgovorio Suljagiću: Pridiku mi drži čovjek o čijim postupcima svjedoče policijski zapisnici

Član Predsjedništva Demokratske fronte Emir Suljagić, koji je između ostalog naveo da nije ovakvu duhovnu bijedu vidio otkako se Nedžad Branković pozvao na zakon, piše novinska agencija Patria.

Nakon što je Centar za istraživačko novinarstvo objavio spisak federalnih ministara koji, iako žive u Sarajevu uzimaju mjesečnu naknadu od 600 KM za odvojeni život, te izjave Salmir Kaplana, aktuelnog ministra za kulturu i sport da će novac vratiti, na zvaničnoj Facebook stranici oglasio se i član Predsjedništva Demokratske fronte Emir Suljagić, koji je između ostalog naveo da nije ovakvu duhovnu bijedu vidio otkako se Nedžad Branković pozvao na zakon, piše novinska agencija Patria. 

Danas se oglasio i ministar Kaplan koji je napisao sliejdeć:

- Nekoliko godina sam živio kao podstanar a pritom uplaćivao stan u izgradnji. Useljenjem u taj stan ja i dalje nisam izgubio pravo na te naknade (znam da zvuči besmisleno ali propis je takav) ali se u potpunosti slažem da je dalje korištenje tog prava u suprotnosti sa visokim moralnim vrijednostima do kojih lično držim. Budući da je do te promjene nedavno došlo već sam učinio korake da situaciju korigujem na adekvatan način. Prije nekoliko mjeseci sam prestao sa korištenjem prava na naknade za stan i odvojeni život. Iznosos koji sam primio za period u kojem jesam imao formalno pravo da primam naknadu ali ne i moralno pravo uplatio sam Savezu ratnih vojnih invalida HNK za liječenje teško oboljele djece ratnih vojnih invalida.

Uplaćeni iznos je 6.600 KM a podijelit će se na nekoliko najtežih slučajeva u HNK. Svako ko bude zainteresiran za detalje može ih dobiti od predstavnika Saveza RVI HNK.
Iznenađen sam dozom tendencioznosti CIN-a koji je u startu imao krajnje profesionalan pristup, zbog čega sam se i ja ponio korektno pa sam jedini od svih onih sa kojima su željeli razgovarati koji im je udovoljio zahtjevu. I na kraju moram kazati da je apsurdno da mi pridiku po ovom pitanju drži čovjek o čijim moralnim postupcima svjedoče policijski zapisnici i dosjei – napisao je Kaplan.

#BiH