Članak

Bečarević upozorava: Uskoro bi bez gasa mogli ostati i građani!

-Prema mojim informacijama i sarajevske „Toplane“ su već prešle na mazut. Dva mjeseca pričam o ovome šta će se dogoditi, ali niko nije ni trepnuo niti reagirao u BH-Gasu

Bivši dugogodišnji direktor BH-Gasa Almir Bečarević u nekoliko navrata do sada, upozoravao je i rukovodstvo ove kompanije i javnost da će krenuti redukcije u isporukama gasa jer ovog energenta nedostaje Sarajevu, piše novinska agencija Patria.

A da je situacija upravo onakva kakvom je predvidio Bečarević dokaz je i današnje saopćenje BH-Gasa u kojem obavještavaju javnost da su smanjenje isporuke gasa našoj zemlji.

- Prema mojim informacijama i sarajevske „Toplane“ su već prešle na mazut. Dva mjeseca pričam o ovome šta će se dogoditi, ali niko nije ni trepnuo niti reagirao u BH-Gasu.

Uplate od kantona su išle u druge namjene i gas se nije plaćao. Dug prema Gaspromu iznosi preko 11 miliona američkih dolara. Sljedeći, onaj najcrnji scenario je da se počnu isključivati industrijski potrošači ili građani, upozorava ponovo Bečarević. 

#BiH