Članak

Čak 68 % ispitanika smatra da Zvizidić nema kapacitet za funkciju mandatara Vijeća ministara BiH

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) izglasalo je na sjednici Predsjedništva stranke održana 18. decembra u Sarajevu da će Denis Zvizdić biti predložen za mandatara Vijeća ministara BiH

Čak 68 % ispitanika u anketi bh. novinske agencije Patria odgovorilo je kako smatra da Denis Zvizidić nema potreban kapacitet za obavljanje funkcije predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) izglasalo je na sjednici Predsjedništva održane 18. decembra u Sarajevu da će Denis Zvizdić biti predložen za mandatara Vijeća ministara BiH.

Glavni protukandidat Zvizdiću bio je također visokopozicionirani član SDA, Adil Osmanović. Ali, Zvizdić je imao otvorenu podršku zamjenika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, pa je na kraju sa 17 glasova „za“ i šest suzdržanih odlučeno da ipak Zvizdić bude SDA-ov kandidat koji bi na čelu Vijeća ministara BiH trebao zamijeniti Vjekoslava Bevandu.

Imenovanje Zvizdića za mandatara treba potvrditi Predsjedništvo BiH, a potom to trebao usvojiti i Zastupnički dom Parlamenta BiH, piše NAP.

U anketi koju je Patria sprovela na portalu nap.ba, čak 68 % ispitanika izjasnilo se da Zvizdić nema potreban kapacitet za obavljanje funkcije predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, podršku Zvizdiću dalo je 28% ispitanika dok njih 4% nije imalo stav po ovom pitanju, piše NAP.

 

#BiH