Članak

Jutarnja temperatura -2, tokom dana veći razvoj oblačnosti

Astmatičari i osobe sa ishemijskim bolestima trebaju biti oprezniji i reducirati boravak na otvorenom u jutarnjim i večernjim satima.

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može padati slaba kiša, uglavnom u sjevernim područjima. U Bosni po kotlinama će biti magle prije podne. U Hercegovini više sunčanog vremena prije podne, a poslije podne se očekuje naoblačenje, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prenosi bh. novinska agencija Patria.

- Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 2 i 3 °C, na jugu Hercegovine od 2 do 7 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 9 °C, na jugu Hercegovine od 13 do 16 °C. 

U Sarajevu se očekuje postepeno naoblačenje. Jutarnja temperatura zraka oko – 1 °C, a najviša dnevna oko 7 °C. 

Stabilno vrijeme, uz duže sunčane periode, uslovljava povoljne biometeorološke prilike. Astmatičari i osobe sa ishemijskim bolestima trebaju biti oprezniji i reducirati boravak na otvorenom u jutarnjim i večernjim satima, dok će tokom dana, uz porast temperatura zraka biti ugodnije. U Bosni bi duže zadržavanje magle i naoblake tokom prijepodneva, također moglo uzrokovati poteškoće kod meteoropata.

#BiH