Članak

Saša Toperić održao predavanje na Mediteranskom univerzitetu

U sklopu radne posjete Tunisu, Dr. Saša Toperić, iz Centra za transatlantske odnose SAIS iz Washingtona, održao je predavanje na temu “Regionalna saradnja – budućnost sjeverne Afrike i šireg Mediteran

U sklopu radne posjete Tunisu, Dr. Saša Toperić, iz Centra za transatlantske odnose SAIS iz Washingtona, održao je predavanje na temu “Regionalna saradnja – budućnost sjeverne Afrike i šireg Mediterana” na Mediteranskom univerzitetu u Tunisu na kojem su prisustvovali predstavnici političkog života Tunisa, diplomate akreditirane u ovoj zemlji te predstavnici nevladinih organizacija, bh. novinska agencija Patria.

Toperić je uz predstavnike ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Tunisu, i Dr. Mahmoud Trikija, predsjednika mediteranskog univerziteta u Tunisu, učestvovao i na okruglom stolu, a na kojem je i predstavljena nova knjiga Brookings instituta iz Washingtona o “Promjene na Mediteranu”. Dogovorena je jača saradnja između Centra za transatlantske odnose SAIS i Mediteranskog univerziteta u Tunisu te osnivanje regionalnog think-thank-a zemalja Magreba u okviru ovog univerziteta. 

Toperić se zahvalio međunarodnoj zajednici na iskazanoj podršci BiH i Srbiji nakon teških poplava koje su pogodile Balkan, te izrazio nadu i potrebu dugoročnije podrške nastradalim područjima, javlja Patria.

#BiH